10-03-12 is Jill gedekt door Mirai

Vandaag 10-03-12 is de eerste dekking tussen Mirai en Jill,goed gelukt met een beetje hulp van angèl,(die er gelukkig  bij wou zijn)
Maandag gaan we nog een keer op bezoek bij mirai,als alles goed gaat verwachten wij begin mei puppy's,voor vragen en info Mail:adrievanwaard@hotmail.com of bel:0648402713
 

Eerste dag van de dekking. 48 uur na de eerste dag van de dekking, het teefje weer bij het mannetje plaatsen om te paren. Verder zet je ze meerdere malen over eenzelfde tijdsperiode bij elkaar om de kans op bevruchting te vergroten.

De bevruchting vindt plaats in de eileiders die de baarmoeder met de eierstokken verbindt. De baarmoeder van de hond bestaat uit twee lange gekronkelde buizen die baarmoederhoorns worden genoemd en uit een gemeenschappelijk stuk met een gemeenschappelijke uitgang naar de schede.

De bevruchte eicellen verplaatsen zich naar de baarmoederhals en migreren naar de baarmoederhoorns. De embryo's zijn vrij resistent tegen invloeden van buitenaf.

Dag 2 : ..11-03-2012

vandaag 12maart is jill voor de 2e keer gedekt door mirai,het ging al wat beter dan de eerste keer!!

De spermatozoïdes bereiken de eitjes in de eileiders.

Het sperma zoekt naar een gerijpte eicel
.Dag 3 en 4 : ..12 en 13 maart 2012


Dag 3 en 4
 

De bevruchting vindt plaats in de eileiders die de baarmoeder met de eierstokken verbindt


 

dag 5 en 6: 14 en 15 maart 2012

14,15  -maart 2012

De bevruchte eicellen migreren door de eileiders naar de baarmoederhoorns. De migratie gaat door om gelijke plaatsen voor de embryos mogelijk te maken. Tijdens deze migratie zullen de eitjes groeien tot blastocystes.

In deze week hechten de embryo's zich aan de baarmoederwand vast. Natuurlijke chemicalien zorgen ervoor dat de embryo's gelijkmatig langs de twee baarmoederhoorns verdeeld worden zodat elke foetus gelijke kansen heeft. In deze periode delen de embryocellen zich op in de cellen die nodig zijn om een lichaam te vormen. Na twee weken is de foetus minuscuul maar hij heeft een hoofd, ruggengraat, stompjes voor de ledematen en een staartje. Hij wordt gevoed door de dooierzak en is in deze fase erg kwetsbaar, als de moeder ziek wordt of medicijnen krijgt raakt de foetus ernstig beschadigd.

Dag 7: ....16-03-2012

 

De bevruchte eicellen migreren door de eileiders naar de baarmoederhoorns. De migratie gaat door om gelijke plaatsen voor de embryo’s mogelijk te maken. Tijdens deze migratie zullen de eitjes groeien tot blastocytes.

Dag 8 : 17-03-2012

De migratie gaat door om gelijke plaatsen voor de embryo’s mogelijk te maken. Tijdens deze migratie zullen de eitjes groeien tot blastocytes.

Dag 9 t/m 13 :...18,19,20,21,22-03-2012

Tijdens deze migratie zullen de eitjes groeien tot blastocytes


Dag 14 t/m 16 :....23,24,25-03-2012

De blastocytes planten zich in de baarmoederwand.
Daar groeien ze uit tot embryo’s

Dag 17:....26-03-2012

Gedurende de volgende 2 weken zullen de belangrijkste organen zich ontwikkelen

Dag 18 en 19: .....27-28- maart 2012

De kiemblazen (blastocyten) nestelen zich in de baarmoeder ze vormen Embryonale blazen. De tepels van het teefje worden zichtbaar groter.

Dag 20:....29 maart 2012

Gedurende de volgende 2 weken zullen de belangrijkste organen zich ontwikkelen. Ochtendmisselijkheid is mogelijk door de hormonale veranderingen of door het uitzetten en vervormen van de baarmoeder. Het teefje kan lusteloos lijken. Het kan zijn dat ze minder eet voor een tijdje en af en toe braakt.

 

Dag 21/22:....30 en 31 maart 2012

De teef kan een taaiachtig slijm afscheiden uit de vulva. Dat is het eerste teken dat de dekking is gelukt

Dag 23 en 24: 01-en 02april 2012

Gedurende de volgende 2 weken zullen de belangrijkste organen zich ontwikkelen. Inspannende activiteiten kunt u beter nu vermijden. De eiwitten in het voer kunnen verhoogd worden. Het teefje meerdere malen per dag voeden kan helpen.


 

Dag 25: 03 april 2012

Een ervaren persoon (een fokker of een dierenarts) kan zeggen door voorzichtig te voelen of ze zwanger is of niet. De ogen en zenuwbanen in het ruggenmerg zijn aangelegd. In dit stadium zijn de embryo's zeer gevoelig voor afwijkingen. Het teefje meerdere malen per dag voeden.


Hieronder een foto van een embryo in week 4.

Dag 26 en 27 : 04 en 05 april 2012

Gedurende de volgende 2 weken zullen de belangrijkste organen zich ontwikkelen. Het teefje meerdere malen per dag voeden kan helpen
Jill is donderdag  5 april,gewoon naar GG-1 Cursus gegaan ze vind het supper om te doen,dus proberen we het zo lang mogelijk vol te houden,zolang ze er plezier in heefft is het goed.

Dag 28 en 29: 06 en 07 april 2012


Gedurende de volgende 2 weken zullen de belangrijkste organen zich ontwikkelen. Nu is het de beste periode om te voelen of het teefje zwanger is want de embryo’s hebben de grootte van een walnoot en zijn gemakkelijk te tellenVrijdag :06-04-12,vanmiddag hadden wij een afspraak bij de dierenkliniek om 14:30,voor eeen Echo.(Kim en Tinie zijn mee geweest)
Om te kijken of het werkelijk waaar is dat jill drachtig is,
Nou jill mocht op het kussen gaan liggen,met hulp van assistente en  mijnzelf


Jill vond het allemaal een beetje eng dus steun van het vrouwtje vond  ze erg fijn.
Maar er was supper goed nieuws,er zijn zeker pups gezien het officieele aantal daar moeten we nog even op wachten over  5 weken weten wij dat zeker,maar wij zijn reuze trots dat er in ieder geval pups te zien waren.

Dag 30 : 8 april 2012

Geef het teefje meer eten. Tanden, snorharen en nagels beginnen zich te ontwikkelen. Nu is het de beste periode om te voelen of het teefje zwanger is want de embryo’s hebben de grootte van een walnoot en zijn gemakkelijk te tellen

DAG 31 en 32 : 09 en 10 april 2012

Geef het teefje meer eten. Maar niet te veel, overgewicht moet vermeden worden.

De foetus is nu een volledig ontwikkeld tot een miniatuurhondje. Niet te veel eten geven, overgewicht moet vermeden worden.

Dag: 33 en 34: 11 en 12 april 2012

Het gewicht van de teef gaat toenemen en de welpen gaan zich draaien, het opzwellen van de vrouwelijke delen wordt merkbaar. Let nu op het gewicht, overgewicht moet vermeden worden. De hartslag is niet langer hoorbaar omdat de hoeveelheid vruchtwater sterk toeneemt.
12 april,hebben we weer lekker getraint,ze is op het laatst wel zo van ik vind het nou wel leuk geweest vrouwtje,en dan gaat ze iedereen langs die lekkkere koekjes heeft.....haha geweldig he .

Dag: 35 t/m 43: 13 t/m 21 april 2012


Het teefje haar buik wordt dikker. Zorg ervoor dat de teef alvast aan de werpkist gaat wennen. Laat de teef desnoods alvast slapen in de werpkist

-----------------------------------------------------------------------------------------


Hieronden een foto van een 39 dagen oude foetus.13 april,zijn we wezen speuren bij nicky gootjes,jill was een keer niet geweest dus hadden wat gemist,maaar ze had het door en vond de voor werpen die van iemand anders waren terug......supper trots op dr.

Dag : 44 t/m 46: 22 t/m 24 april 2012

Het ontwikkelen van de organen is klaar, de welpen zien er nu als kleine hondjes uit. Kop en romp zijn te onderscheiden van elkaar. Het geslacht is bepaald, de huidskleur begint zich te ontwikkelen. De hartslag van de welpen is nu met een stethoscoop te horen. De tepels van de teef worden donkerder en zwellen op. Het is heel gemakkelijk om de puppies te voelen nu, tellen kan iets moeilijker zijn.

FOETALE VRUCHTVLIEZEN

1. Chorion (buitenste eivlies) met vlokken
2. Glad chorion
3. Allantois (embryonale urineblaas)
4. Amnion (binnenste eivlies)
5. Navelblaas
6. Rand van de placenta
7. Placenta van het endothelio-choriale typeJill begint wat te groeien,dr tepels beginen te vormen en dr buikje is zichtbaar...ze eet goed,en vind het nog steeds heeerlijk om te gaan wandelen en wat te oeffenen

jill 6 weken drachtig

dag 47 en 48 en 49..............25 en 26 en 27 april 2012

Het teefje spendeert meer tijd aan zelfverzorging. Tepels en buitenste schaamlippen zouden voorzichtig schoongemaakt kunnen worden.

De skelet van de pups begint steviger te worden. Je kunt de pups nu af en toe voelen maar ze zijn niet te tellen. De haren vallen uit van de buik van de teef en haar melkklieren raken opgezwollen.
22 april,hebbben wij de pups zien bewegen in jill dr buik,ook zachtjes voelen bewegen................ooowww wat is dit bijzonder zeg,wij genieten er zo van.
Ze groeit gestaagt en slaapt meer en meer!

Dag 50 en 51..............28 en 29 april 2012

Er is niet veel nieuws meer te melden deze week. Groeien, groeien en nog eens groeien is wat de pups doen. Door de groei van de pups ontstaat er steeds meer plaatsgebrek in de buik waardoor de teef wat minder eetlust kan hebben. De bewegingen van de pups zijn nu goed voelbaarhieronder een foto van pup van 55 dagen oud!!

Dag 52 en 53............30 en 01 april / mei 2012

Haar melkklieren raken opgezwollen. De teef wordt onrustig en zoekt een plaats om te bevallen. Zorg er voor dat de plaats waar de teef moet bevallen zo prettig mogelijk is voor haar. Nu kan men de teef nest materiaal geven dat kan van handdoeken tot lakens zijn de teef kan daar dan mee een nest maken in de werpkist. Het is beter om verschillende kleinere maaltijden over de dag te verspreiden. Je kan nu goed het bewegen van de pups waarnemen

Dag 54,55 en 56 ......02,03,04 mei 2012

Je kan nu goed het bewegen van de pups waarnemen. Tepels en buitenste schaamlippen zouden voorzichtig schoongemaakt moeten worden met warm water, je kan het haar dat de tepels omringd wegdoen, zodat de puppies makkelijker aan de tepels kunnen zuigen

Dag 57,58 en 59.........05,06 en 07 mei 2012

Jill krijgt het zwaarder,ze wil nog graag wandelen....maar ze is dan ook helemaal op als ze terug is,ze eet nog supper goed,allles wat eetbaar is,is interesant.
En ze slaapt een gat in de dag!!!!! het is suppper om de pups te zien en te voelen bewegen.


Er kan nu ook melk uit de tepels komen.

Hieronder een foto van een foetus van 60 dagen oud.

jill 8 weken drachtig..................de laatste loodjes

Dag 60...........................................

Jill,loopt nog redelijk mee met wandelen,maar het wordt wel zwaar hooor,ze kan nu elk moment gaan bevallen,vanaf nu ben ik dan ook de hele dag bij haar in de buurt..............................spannnenddddddddddddddddd

filmpje van pups in de buik van jill

klik op onderstaande link:

http://www.joyenjill.nl/44153788

Dag 61.............. 9 mei 2012

vandaag is jill weer veel in de werpkist te vinden,heb de lamp even aan gehad en ze heeft er zelfs in geslapen.
Temperatuur is nog gewooon............wachten,wachten,wachten.

Dag 62...........10 mei 2012

vanacht en bewogen nacht gehad,werpkist in dr uit enzzz alles weeer op de kop gezet dr in slapen.....
Temperatuur is nog gewoon niks veranderd
Dus weer wachten,wachten,wachten..........................

Dag 63 11 mei 2012

vanacht weer een onrustige nacht,nu veel slapen.............zou het dan toch?????????


11 mei 2012 is jill bevallen van 4 mooie puppies.......lees verder Dagboek puppies